Arad: FOTO VIDEO Explozia de la bancomat. Ce spun martorii: 2 persoane cu cagulă care au fugit cu o mașină neagră de teren

Furt ca în filme azi noapte la Arad. Mai multe persoane au aruncat în aer un bancomat din mijlocul unui mare cartier de blocuri și au fugit cu 3 casete cu bani pe care le-au scos din bancomat. Erau așteptați de o mașină neagră de teren așa că s-au făcut nevăzuți în câteva cliple. Incidentul a fost surprins decamerele de supraveghere din zonă, iar acum anchetatorii îi caută se suspecți.

ARADCU 00 BANCOMAT POLITIA ARAD LU14IAN

ARADCU 00 BANCOMAT POLITIA ARAD LU14IAN (1)

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 14 ianuarie 2019

ARADCU 00 BANCOMAT POLITIA ARAD LU14IAN

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 14 ianuarie 2019

Bancomatul aflat la intrarea într-un supermarket din cartierul Alfa a fost umplut cu gaz, iar apoi suspecții au aruncat o petardă. Explozia urmată de incendiu a fost atât de puternică încât a fost nevoie de intervenția pompierilor și a trezit din somn mai mulți locatari din blocurile învecinatate.

În grabă, hoții au scăpat casete cu bani pe jos

O femeie care locuiește într-un bloc din zonă a declarat, luni, că în jurul orei 1 a auzit voci și gălăgie afară și s-a uitat pe geam să vadă ce se întâmplă. Nu a văzut oameni, ci doar o mașină neagră parcată lângă bancomat. Femeia spune că s-a pus din nou în pat și la scurt timp a auzit explozia.

„Bubuitură foarte urâtă, de am zis că a explodat o butelie de gaz. Am ieșit pe balcon afară și am văzut că a plecat o mașină neagră, de teren era, dar nu am văzut marca, pentru că era foarte întuneric, nu avem bec la stâlp de 4 luni de zile. Nu am știut, noi am crezut inițial că s-a spart magazinul. Două persoane cu glucă în cap erau, aveau în mână… ducea ca niște hârtii, că au mers de 2 ori. Cred că o fi strigat careva vecin de sus, că au zbierat… hai, hai, mai repede… și au plecat de pe loc. După aceea a venit poliția. Erau ceva bani de hârtie pe jos. Ei au strigat unul la celălat hai mai repede și au plecat în trombă că erau să lovească mașina din față”, a povestit o femeie care a fost martor la ceea ce s-a întâmplat.

Speriați de vecinii treziți, suspecții au scăpat pe jos o cutie cu bani, iar ca urmare a exploziei în jurul bancomatului era plin de bancnote.

Strada nu este iluminată public

Localnicii se plâng că strada pe care s-a comis furtul nu are iluminat public și că le este teamă să treacă pe acolo după închiderea supermachetului pentru că este foarte întuneric.

Polițiștii și procurorii îi caută acum pe suspecți. În acest moment, anchetatorii fac cercetări pentru furt calificat.

Metoda se pare că a mai fost folosită în Arad…. conform unor informații, un dozator de lapte ar fi fost spart, prin aceeași metodă, în urmă cu mai puțin de o lună.

Ce spune Poliția Arad

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, „la data de 14 Ianuarie a.c, in jurul orei 1.30, polțiștii au fost sesizați despre faptul că la un bancomat situat pe strada Tunarilor din municipiu, ar fi avut loc o explozie, distrugându-l”.
„Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Arad se efectuează cercetări în vederea indentificării persoanelor care se fac vinovate de comiterea faptei și tragerii la răspundere penală sub aspectul săvârșiriii infracțiunii de furt calificat”, a ma declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu.
Conform unor informații din cadrul anchetatorilor, din bancomat s-ai furat bani, iar în aceste momente, cu reprezentanții băncii căreia îi aparține bancomatul se fac calcule pentru a se stabili suma furată.
Polițiștii continuă cercetările în acest caz.