Arad: 23 de migranți din Irak și Siria, descoperiți ascunși într-un TIR cu gumă de mestecat și într-un microbuz de marfă, pentru a ieși ilegal din România

23 decetățeni din Irak și Siria, cu vârste cuprinse între 13 și 47 de ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frotieră de pe autostrada Nădlac-Arad, în 2 transporturi, când încercau ca să iasă ilegal din România. Erau ascunși într-un TIR din Turcia care transporta gumă de mestecat din Turcia și Cehia și într-un microbuz de marfă cu numere de Marea Britanie.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, 10 bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 47 de ani din Irak au fost depistați într-un TIR din Turcia care era condus decătre un cetățean turc de 34 de ani, și care, conform documentelor, transporta, gumă de mestecat din Turcia în Cehia.

O oră mai târziu, tot la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din România, un cetățean în vârstă de 44 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculată în Marea Britanie.

În partea din faţă a compartimentului marfă al microbuzului de marfă, într-un spaţiu special amenajat, au fost descoperite treisprezece persoane… 8 bărbați, 3 femei și 2 minori. 12 persoane sunt din Irak și 1 din Siria.

Adulții au vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, iar minorii au 13.

Toate cele 23 de persoane sunt solicitanți de azil.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul
săvârșirii infracțiunii de
Cei 2 șoferi sunt cercetați pentru trafic de migranți, iar migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Polțiștii de frontieră continuă cercetările în aceste cazuri.

Sursa foto-video: Poliția de Frontieră Arad