Arad: FOTO VIDEO Lumina Sfântă a Învierii adusă la Arad chiar din Lumina adusă de la Ierusalim, în condiții speciale

La Arad a ajuns lumina Sfântă a Învierii chiar din lumina adusă de la Ierusalim. Moment emoţionant, sâmbătă seara, în Faţa catedralei Arhiepiscopale din Arad, de unde Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în judeţ. Totul a avut loc însă în condiții speciale, ținând cont de restricțiile de circulație și distanțarea socială, care sunt în vigoare în România în acest moment.

ARADCU 00 LUMINA SFANTA A INVIERII DE LA IERUSALIM TIMOTEI SA18APR

Arad: FOTO VIDEO Lumina Sfântă a Învierii adusă la Arad chiar din Lumina adusă de la Ierusalim, în condiții specialeLa Arad a ajuns lumina Sfântă a Învierii chiar din lumina adusă de la Ierusalim. Moment emoţionant, sâmbătă seara, în Faţa catedralei Arhiepiscopale din Arad, de unde Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în judeţ. Totul a avut loc însă în condiții speciale, ținând cont de restricțiile de circulație și distanțarea socială, care sunt în vigoare în România în acest moment.https://realitateadearad.net/index.php/2020/04/19/arad-foto-video-lumina-sfanta-a-invierii-adusa-la-arad-chiar-din-lumina-adusa-de-la-ierusalim-in-conditii-speciale/

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 18 aprilie 2020

 

Lumina Sfântă, care a fost adusă la Arad, la catedrala Arhiepiscopală SF.Treime de către un reprezentant al Arhiepiscopiei Aradului, care a preluat-o de pe Aeroportul Internațional Timișoara.

Dacă în anii trecuți, momentul atragea mulți oameni, iar pe platoul din fața catedralei din centrul Aradului se aflau zeci de preoţi, în frunte cu ÎnaltPreaSfințitul părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, dar și primarul Aradului, primari din județ, președintele Consiliului Județean și alte oficialități, acum, din cauza măsurilor de limitare a circulației, în fața catedralei s-a aflat doar ÎnaltPreaSfânțitul Părinte Timotei Seviciu, arhipiscop al Aradului, alături de 2 preoți… inspectorul bisericesc Arhidiacon Tiberiu Ardelean și eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale, Pr. Simion Mladin.

Cu toții au purtat măști de protecție și mănuși pe mâini, iar între cei 3 reprezentanți ai bisericii s-a păstrat distanța socială cerută de legile în vigoare.

Arhiepiscopul Aradului, Dr. Timotei Seviciu, a preluat Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim şi, respctând distanța socială, a împărţit-o apoi tuturor celor 4 protopiate, care au dus-o în bisericiile din judeţ.

Lumina Sfântă a ajuns în aproape toate bisericile ortodoxe din tot judeţul Arad, iar apoi, credincioşii au primit lumina acasă de la parohiile din care fac parte. Acesta este al 10 an in care lumina sfanta ajunge si la Arad direct de la Ierusalim.