Arad: Grav accident la coborârea de pe autostradă. Un șofer turc a murit după ce camionul s-a răsturnat, iar cabina a căzut peste bărbat

Un grav accident a avut loc în cursul nopții de joi către vineri în Arad, la coborârea de pe autostrada Nădlac-Arad în DN7. Un șofer turc a murit după ce camionul pe care îl conducea s-a răsturnat, iar cabina și încărctura de câteva tone au ajuns peste bărbat. Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă și a durat circa 3 ore.

Accidentul a avut loc la coborârea de pe autostrada Nădlac-Arad în DN7, la marginea municipiului Arad, cu câțiva km înainte ca șoferul turc în vârstă de cca 35 de ani să ajungă într-o parcare pentru a se odihni, după ce înainte cu 300 de km de accidnet a făcut o altă pauză în zona Orșova.

Într-o curbă, șoferul a pierdut controlul asupra camionului, care s-a răsturnat și a rupt parapeții. Din păcate, șoferul fost prins între cabină și parapeți, iar peste el au ajuns și cele câteva tone de ață pe care le transporta.

Mai multe echipaje de pompieri, medici și polișiști au ajuns la fața locului.

Intervenția pompierilor din Arad a fost extrem de dificilă și a durat circa 3 ore.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „accidentul s-a produs la coborâre de pe autostradă în zona Ceala. Este vorba despre un autocamion răsturnat. A intervenit Detașamentul de Pompieri Arad cu o descarcerare ușoară, o descarcerare grea, un echipaj de stingere cu apă și spumă pentru că din autocamion curgea combustibil. Șoferul încarcerat era decedat. S-a lucrat circa 2 ore pentru scoaterea acestuia din cabină, cabina fiind căzută peste șofer. Circulația a fost blocată pe ambele sensuri circa o oră, ulterior un sens de circulație fiind deblocat”.

Circulația în zonă a fost blocată, iar apoi s-a desfășura cu dificultate câteva ore. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Mai multe accidente în care camioane mari s-au răsturnat au avut loc în exact aceeași zonă.