Arad: Încă 14 bombe găsite la marginea municipiului Arad. În total: 28 de bombe. Se pare că era un depozit de bombe. Căutările continuă

Încă 14 bombe găsite la marginea municipiului Arad, duminică, după cele 14, găsite sâmbătă. Cele 28 de bombe au fost descoperite în Canalul Mureşel. Se bănuiește că este vorba despre un depozit de armament din Cel de-al Doilea Război MOndial. Bombele au fost descoperite la marginea orașului, la cca 500 de metri de un mare magazin de bricolaj, într-o zonă în care nu există case. Căutările continuă pentru că se bănuiește că în zonă ar putea exista chiar și mai multe bombe.

Ințial, municitorii care lucrau la decolmatarea canalului Mureșel, care trece prin Arad și ajunge la marginea municipiului, au găsit o bombă.

La fața locului a ajuns imediat echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, care a verificat terenul cu aparatul de detectat metale. Așa au mai fost găsite alte 13 proiectile.

La lăsarea întunericului, misiunea a fost suspendată, iar locul locul a fost securizat și este păzit de către jandarmii din Arad.

Misiunea a fost realuată duminică dimineața, iar până la prânz au mai fost găsitre alte 14 bombe.

Proiectilele sunt de calibru 120 mm și de calibru 82 mm, toate bombe de aruncător provenind din Cel De-al Doilea Război Mondial. Proiectilele sunt în stare destul de bună, nu au fost trase și nu au fost percutate. Bombele reprezentau un real pericol, atât la transport, cât și în cazul unor lovituri cu cupa excavatorului sau alte obiecte. Tocmai de aceea, pompierii recomandă populației ca atunci când găsește elemente de muniție să nu le  atingă, ci să sune imediat la 112.

Autorităţile, care estimează că în acel loc este posibil să fi fost un depozit de muniție din cel de-al Doilea Război Mondial, continuă cercetările în acest caz.