Arad: 49 de bombe găsite la marginea municipiului Arad. Căutările continuă

Crește numărul bombelor descoperite la marginea municipiului Arad, în Canalul Mureşel. Ințial, municitorii care lucrau la decolmatarea canalului care trece prin Arad și ajunge la marginea municipiului, au găsit o bombă.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, formată din Lt. Adelin Avrămescu și Plt.maj. Valentin Dincă, au căutat cu detectorul de metale și au găsit în total 49 de bombe. 14 sâmbătă și 35 duminică. Este voba despre bombe aruncător de calibru 120 mm și 82 mm.

Conducătorul operațiunilor de asanare și șeful echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, lt. Adelin Avrămescu.

„Astăzi echipa pirotehnică din cadrul ISU Arad formată din Lt. Avrămescu Adelin și Plt.maj. Dincă Valentin a continuat misiunea de ieri de căutare a unor elemente de muniție rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. După cercetarea amănunțită a zonei de la periferia Municipiului Arad (zona Canalul Mureșul Mort), pirotehniștii ISU Arad au dezgropat și ridicat astăzi alte 35 de elemente de muniție fiind vorba despre bombe aruncător, după cum urmează: • 17 buc. calibru 120 mm • 13 buc. calibru 82 mm alungite • 5 buc. calibru 82 mm Astăzi misiunea s-a încheiat odată cu lăsarea întunericului, urmând ca mâine dimineață sa fie reluate căutările. Zona este balizată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoatului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Bombele au fost descoperite la marginea orașului, la cca 500 de metri de un mare magazin de bricolaj, într-o zonă în care nu există case. Căutările continuă pentru că se bănuiește că în zonă ar putea exista chiar și mai multe bombe

Proiectilele sunt în stare destul de bună, nu au fost trase și nu au fost percutate. Bombele reprezentau un real pericol, atât la transport, cât și în cazul unor lovituri cu cupa excavatorului sau alte obiecte. Tocmai de aceea, pompierii recomandă populației ca atunci când găsește elemente de muniție să nu le atingă, ci să sune imediat la 112.

Misiunea s-a încheiat, duminică, odată cu lăsarea întunericului, urmând ca luni dimineață sa fie reluate căutările. Zona este balizată și păzită de jandarmi.

Sura foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad