Arad: Incendiu de vegetație uscată pe circa 4 ha, județul Arad, chiar în aceste momente. Intervenția pompierilor, îngreunată

Un puternic incendiu de vegetație uscată are loc, duminică, în momentul transmiterii acestei știri, în comuna Chisindia din județul Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Garda nr.1 de intervenție Sebiș a Detașamentului de Pompieri Sebiș, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD intervine la această oră pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, ce se întinde pe circa 4 ha de teren, în zona localității Chisindia”.

„Intervenția este dificilă, din cauza întinderii mari a incendiului, a forcarelor multiple, vântului și a imposibilității intervenției cu autospecialele de stingere”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Și sâmbătă, o pădure de lângă DN7, din județul Arad, care a fost cuprinsă de un incendiu, a fost salvată de pompierii, care au intervenit rapid. Avantajul a fost că incendiul era chiar lângă șosea, iar pompierii au putut folosi autospeciala cu apă pentru o parte a incendiului.

Pompierii din Arad atenționează din nou, populația cu privire la curățarea terenurilor de vegetație uscară, resturi vegetale sau alte deșeuri prin incendiere.

În cursul acestei săptămâni, pompierii din Arad au intervenit pentru stingerea a 12 incendii de vegetație usacată sau resturi vegetale, cu suprafețe cuprinse între 100 mp și 3 ha.

Pompierii atenționează populația că incedierea terenurilor se poate doar în anumite condiții extrem de stricte de siguranță.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad