Arad: Încep lucrările de construire a 2 blocuri ANL pentru militarii din Cetatea Aradului. Alte 3 blocuri mai așteaptă

La Arad au început lucrările deconstruire a 2 din cele 5 blocuri aprobate, în cursul acestui an, decătre Agenția Națională a Locuinței. La rândul ei, Primăria muncipiului Arad a eliberat la începutul acestei luni autorizaţia de construire, astfel că în aceste zile are loc organizarea de şantier.

Blocurile fac parte din ansamblul de locuinţe aprobat pentru dezvoltare în zona Micalaca Est III, vor avea o singură scară şi un număr de 20 de apartamente fiecare.

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în cursul anului 2010, municipiul Arad a predat terenul, planul urbanistic şi a realizat proiectul tehnic, iar municipalitatea așteaptă din 2012 construirea acestor blocuridestinate persoanelor care lucrează în Unitatea Militară din Cetate.

Cele 2 blocuri pentru care lucrări încep acum vor fi gata peste un an, iar cadrele militare se vor putea muta, în urma selecţiei realizate de unitatea militară.

Gheorghe Falcă a mai declarat că municipalitatea aşteptă ca Ministerul Apărării să investească în Unitatea Militară Gai, punându-i la dispoziţie toată documentaţia şi proiectele pentru ca investiţia să poată fi realizată în cel mai scurt timp posibil.

Lipsa blocurilor ANL pentru militari și neînceperea lucrărilor la cazarma Gai au fost principalele condiții pe care municipalitatea nu le îndeplinise pentru a se face trecerea Cetății Aradului în circuitul civil.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad