Arad: Transport în comun gratuit pentru preșcolari, elevii la zi, persoanele de peste 70 de ani și pensionarii cu până la 1.200 lei pe lună. Alte categorii sociale primesc reducere de 50 la sută

Copiii preșcolari, elevii (ciclului primar, gimnazial, liceal şi postliceal) care desfășoară cursuri la zi, persoanele cu vârste de peste 70 de ani sau care au un venit lunar mai mic de 1.200 de lei pe lună vor beneficia de transport în comun gratuit în municipiul Arad.

Pensionarii ale căror venituri depăşesc 1.200 lei pe lunp vor plăti jumătate din preţul abonamentului. La fel și studenții din învăţământul superior acreditat, vor primi o bonificaţie de 50% din preţul abonamentului.

Pentru a primi bonificația, cei interesați trebuie să aibă domiciliul sau reședința în municipiul Arad.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunțat că municipalitatea intenţionează să ia noi măsuri de protecţie socială la transportul public local cu tramvaiele şi autobuzele. Acestea vor fi cuprinse într-un proiect de hotărâre ce urmează să parcurgă etapele transparenţei decizionale, iar apoi să ajungă în Consiliul Local al Municipiului Arad pentru a fi votat.

Conform primarului Gheorghe Falcă, „în acest mod, autoritățile doresc să ofere pensionarilor o şansă în plus la mobilitate, şi implicit, o viaţă
socială mai activă, iar în ceea ce priveşte elevii, se va încerca să se lege gratuitatea de prezenţa la şcoală”.