Arad: ISU Arad face verificări suplimentare în școala din care mai mulți elevi au ajuns la spital după o dezinsecție. Cursurile vor fi suspendate marți

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a cerut, luni seara, o verificare suplimentară realizată și cu aparatura CBRN (echipajul de cercetare chimică radiologică bacteorologică și nucleară) Bihor pentru a clarifica situația de la Liceul German „Adam Muller Guttenbrun” din Arad, de unde mai mulți elevi au ajuns la spital, în condițiile în care în clădirea școlară a fost făcută vineri o dezinsecție.

Inițial la fața locului a ajuns echipajul CBRN dincadrul ISU Arad, care a făcut o primă verificare.

„Se va face o verificare suplimentara și cu aparatura CBRN Bihor pentru o noua confirmare”, a declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Părinții copiilor au declarat presei că vineri ar fi avut loc deratizare în școală, iar luni când au mers la școală, copii ar fi găsit băncile lipicioase.

Până când specialiștii vor stabili că pericolul din salile de clasă a fost eliminat, clădirea școalară va rămâne închisă.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad