Arad: ISU Arad ia măsuri speciale pentru codul de vânt puternic. Ce vă recomandă pompierii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a luat măsuri speciale în condițiile în care județul este sub cod galben și cod portocaliu de vânt până luni la ora 18.00.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, 150 de pompieri arădeni sunt pregătiți in orice moment pentru a interveni dacă este nevoie, iar alți 150 de pompieri sunt pregatiți pentru a veni in cel mai scurt timp de acasă daca situați operativă impune acest lucru.

Pentru a vă feri de condițiile meteo prognozate, pompierii vin și cu o serie de recomandări.

„Evitați deplasările pe durata manifestării vântului puternic și să vă adăpostiți în imobile sau spații închise, care vă asigură protecția.
În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate. Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile”, a mai declara purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, arhivă