Arad: AUDIO Măsuri speciale în frontiera de vest a României din cauza situației create de noul coronavirus în Italia. Triaje epidemiologice în mod continuu

Măsuri speciale în frontiera de vest a României din cauza situației creată de noul coronavirus în Italia, o țară în care trăiesc mulți români.

Ascultă în colajul foto-video declarația completă a directorului Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană.

ARADCU 00 NADLAC DSP DUM23FEB

Măsuri speciale în frontiera de vest a României din cauza situației creată de noul coronavirus în Italia, o țară în care trăiesc mulți români.Polițiștii de frontieră poartă măști medicale în mod permanent. În mod preventiv, în cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, medicii fac triaj epidemiologic în mod continuu.Ascultă în colajul foto-video declarația completă a directorului Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană.https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/23/arad-audio-masuri-speciale-in-frontiera-de-vest-a-romaniei-din-cauza-situatiei-create-de-noul-coronavirus-in-italia-triaje-epidemiologice-in-mod-continuu/#dsp #autostradanădlacarad #polițiadefrontieră

Publicată de Realitatea De Arad pe Duminică, 23 februarie 2020

Polițiștii de frontieră poartă măști medicale în mod permanent. În mod preventiv, în cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, medicii fac triaj epidemiologic în mod continuu.

Conform directorului Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, „începând de sâmbătă, Direcția de Sănătate Publică asigură triajul epidemiologic prin prezența non-stop a doi medici epidemiologi în punctele de frontieră. Pentru cetățenii care vin din Italia, se completează un chestionar și ei vor fi monitorizați timp de 14 zile, iar pentru cei care vin chiar din zona afectată Lombardia, Veneto, respectiv cele 11 localități închise de către statul italian se proceda la carantinarea lor și testarea lor. (redactor:Până în acest moment au fost persoane care au intrat în carantină?) Nu avem persoane intrate în carantină, nu avem persoane suspecte și nici contacte cu vreun caz confirmat de coronavirus și sperăm să nici nu avem în contextul epidemiologic actual”, a mai declarat directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană.

Până în acest moment, în județul Arad nu există nici măcar suspiciuni legate de noul coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se întrunește duminică seara și ia în cacul luarea unor măsuri suplimentare.

Aradul are printre cele mai mari comunități de italieni din România.

Autoritățile iau în calcul ca numărul românilor care vin din Italia în încercarea de a se proteja de virus să crească în zilele următoare.

Sursa foto: arhivă