Arad: Județul Arad s-a înfrățit cu Raionul Ialoveni, din Republica Moldova

Județul Arad s-a înfrățit cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova. Acordul a fost semnat de către președintele Raionului Ialoveni, Lilian Caramanu și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca la Palatul Cultural din Arad.

„Le mulțumesc prietenilor noștri din Republica Moldova pentru că au fost alături de noi în aceste zile la evocarea unor evenimente desfășurate în Arad, care au dus la cel mai important moment al istoriei moderne a României, Marea Unire. Suntem onorați că am putut sărbători împreună rolul pe care Aradul l-a avut în pregătirea actului istoric de la Alba Iulia. Ne-am propus să realizăm legături între instituțiile și cetățenii din România și Republica Moldova, legăturile deja existente să le consolidăm și să semnăm Acordul de Cooperare dintre județul Arad și Raionul Ialoveni, care lărgește sfera colaborării noastre cu Republica Moldova. Din punctul meu de vedere, triunghiul Arad-Ungheni-Ialoveni este unul în care fiecare dintre cele trei comunități are de învățat de la cealaltă. Este un triunghi în care îmi doresc să găsim soluții comune de dezvoltare și promovare, transferând relația noastră de la nivel administrativ, la nivelul afacerilor, instituțiilor și al cetățenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Președintele Raionului Ialoveni, Lilian Carmanu, a declarat că această colaborare va fi reciproc avantajoasă, nu doar în domeniul economic, ci și cultural, turistic sau educațional, ci pentru perspective noi.

Județul Arad mai este înfrățit și cu Raionul Ungheni din Republica Moldova.