Arad: Luate cu asalt, cele mai multe farmacii din Arad nu mai aveau, joi, vaccin antigripal

Cele mai multe farmacii din municipiul Arad nu mai aveau, joi, vaccin antigripal. Farmaciștii spun că în ultimele două săptămâni cererea a fost foarte mare, după ce oamenii s-au speriat de numeroasele cauzuri de deces care au fost mediatizate la nivel național.

Arădenii care caută vaccin antigripal primesc acelaşi răspuns în majoritatea farmaciilor din municipiu. Farmaciștii le spun că au epuizat stocurile din cauza cererii mari, iar noile comenzi vor ajunge abia săptămâna viitoare. Nici în depozitele locale nu mai există stocuri, așteptându-se noi livrări de la București.

Pe de altă parte, conform purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Arad, medicul Daniela Cîrnațu, instituția transmis Ministerului Sănătăţii o solicitare pentru 1.800 de doze de vaccin pentru persoanele din categoriile de risc, dar nu se știe când vor sosi dozele.

În toamna anului trecut, DSP Arad a primit de la minister aproximativ 14.500 de doze de vaccin antigripal, din care 13.000 au fost administrate populaţiei, respectiv persoanelor din categoriile de risc, iar diferenţa a fost destinată angajaţilor din sistemul sanitar.

Până la vaccinare, medicii recomandă populației, ca măsuri de prevenție, să respecte regulile de igienă și alimentație.

5 decese în acest sezon rece. 7 decese în sezonul rece trecut

Până joi, în judeţul Arad fuseseră confirmate 16 cazuri de gripă şi cinci decese cauzate de virus.

În județul Arad, in sezonul de iarnă 2017-2018, au existat 76 cazuri de gripă, cu 7 decese.

Direcția de Sănătate Publice Arad recomandă populației să nu apeleze la tratamente improvizate, ci la cel mai mic semn de boală se să adreseze medicilor.