Arad: Lucrările pentru mutarea comercianților din Piața Catedralei avansează deja în ritm alert

Lucrările pentru mutarea comercianților din Piața Catedralei, din actualul loc din fața catedralei, într-o zonă din apropiere, avansează deja în ritm alert.

„Lucrările la Piața Agroalimentară din noua locație de pe strada Ioan Rusu Șirianu au demarat în forță ieri, până seara târziu, turnându-se betoanele la fundațiile noi și la consolidarea celor existente, urmând ca joi să se continue cu turnarea pardoselilor.
Noua piață începe să capete contur și va asigura un loc destinat unui comerț modern pentru arădeni și #pentruArad”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Proiectul municipalității de regenerare urbană a Pieței Catedralei presupune atât reconfigurarea peisagistică a viitoarei pieţe pietonale, cât şi amenajarea unei parcări subterane.

Municipalitatea își propune să amenajeze un canal de apă lung de 150 de metri, cu fântână arteziană, care să aducă aminte de forma râului Mureș, să realizeze un sistem de iluminat exterior (general) al pieței, să paveze pieța cu piatră de culori diferite, să amenajeze alei pietonale, căi de acces și zone verzi.

Vor fi montate 23 de bănci, tot atâtea coșuri de gunoi, șase suporturi de biciclete și trei cișmele.

În total, conform Studiului de Fezabilitate, vor fi 12 mii de metri pătrați de dale de piatră „de culori diferite”, 680 de metri pătrați de spațiu verde, 150 de metri pătrați de luciu de apă și 15 locuri de parcare la nivelul solului, la care se adaugă cele 261 de locuri prevăzute de parcarea subterană.

Amenajarea şi punerea în valoare a Pieţei Catedralei și construirea unei parcări subterane presupune o investiţie a municipalităţii în valoare de aproximativ 30 milioane de euro.

Sursa foto: Călin Bibarț Facebook