Arad: 2 filme premiate, vineri și sâmbătă, la cinema ARTA din centrul Aradului 

2 filme premiate vor putea fi văzute vineri și sâmbătă la cinema ARTA din centrul Aradului, care aparține primăriei.

„Dumnezeu există și numele lui e Petrunija”

„Dumnezeu există și numele lui e Petrunija” de Teona Mitevska a câștigat cea de-a treisprezecea ediție a Premiului LUX Film al Parlamentului European și revine vineri, 21 feburarie, la Cinema Arta. Filmul spune povestea unei tinere șomere care câștigă cursa pentru Sfânta Cruce în timpul ceremoniei ortodoxe de Bobotează.

Brusc, ea are acces la o tradiție religioasă, rezervată de obicei doar bărbaților. Filmul este privit ca o contribuție semnificativă în lupta feministă împotriva societăților conservatoare.

„La limita de jos a cerului”

Lungmetrajul de debut al lui Igor Cobileanski, „La limita de jos a cerului”, scris alături de un regizor român de succes, Corneliu Porumboiu, a avut un circuit festivalier semnificativ și a primit premiul FIPRESCI în cadrul Festivalul Internațional de Film de la Cottbus, Germania, 2013. Filmul este programat la „Arta”, sâmbătă, pe data de 22 februarie.

Perlicula îl are în centru pe Viorel (Igor Babiac), un traficant mărunt de droguri care trăiește într-un orășel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăște după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să își găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubește urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să își schimbe viața în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.

Ambele flme au loc cu începre de la ora 19.00.