Arad: Ludovic Orban: PNL va contesta la Curtea Constituțională 3 legi. Motivele

Partidul Național Liberal va ataca la Curtea Constituțională a României (CCR) legea prin care ministrul justiției este singurul actor care sesizează Inspecția Judiciară, a declarat, vineri, la Arad, președintele PNL, Ludovic Orban.

„Vom ataca săptămâna viitoare la Curtea Constituţională şi legea de aprobare a Ordonanţei 92. (…) Prin Ordonanţa 92, practic, se instituie în plus, faţă de legile justiţiei, posibilitatea ca ministrul justiţiei să fie singurul actor care să sesizeze Inspecţia Judiciară. Adică ce se instituie? Un control politic suplimentar din partea Guvernului, prin ministrul justiţiei, asupra magistraţilor, asupra procurorilor”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat că PNL va ataca la CCR şi aşa-numita lege ‘puşcăria în sufragerie’, care prevede ca persoanele condamnate pentru fapte fără violenţă la maxim cinci ani de închisoare cu executare vor putea ispăşi sentinţa de acasă fără niciun fel de supraveghere, dar şi legea care desecretizează decizia CSAT din 2005 privitoare la stabilirea corupţiei ca o ameninţare la adresa siguranţei naţionale.