Arad: Lumina Sfântă a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos de la Ierusalim a ajuns la Arad

Arădenii au luat lumina Învierii chiar din lumina adusă de la Ierusalim. Moment emoţionant, sâmbătă seara, în Faţa Catedralei Arhiepiscopale din Arad, de unde Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în judeţ.

Lumina Sfântă, care a fost adusă la Arad de către reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Aradului şi Consiliului Judeţean Arad, a fost aşteptată în Faţa Catedralei sF.Treime de către zeci de preoţi, în frunte cu ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului. Lumina Sfântă a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos a ajuns la Arad direct de la Ierusalim cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad și a ajuns în centrul Aradului în jurul orei 22.00.

ÎPS Arhiepiscopul Aradului, Timotei Seviciu a preluat Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim şi a împărţit-o apoi tuturor celor prezenţi la catedrală. Preoţii au preluat lumina şi au dus-o în toate bisericiile din judeţ.

Un reprezentant al Arhipescopiei Aradului a mers împreună cu un reprezentant al Consiului Judeţean Arad pe Aeroportul Internaţiomnal Timişoara, de unde au preluat lumina sFântă de la Ierusalim pe care o adus-o la Arad cu maşina.

Printre cei care au aşteptat lumina de la Ierusalim s-au aflat mai mulţi primari, în frunte cu viceprimarul Municipiului Arad, CĂlin Bibarț.

Primarii au venit din cele mai îndepărtate localităţi ale judeţului.

Lumina Sfântă a ajuns în aproape toate bisericile ortodoxe din tot judeţul Arad, iar apoi, prin slujba de la miezul nopţii a ajuns la toţii credincioşii care s-au dus la biserică. Acesta este al 9 an in care lumina sfanta ajunge si la Arad direct de la Ierusalim.

ASR Principesa Maria, la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

La Slujba de Înviere de la ora 24.00, de la Catedrala Arhiepiscopală Sfânta Treime din centrul municipiului Arad, este așteptată Alteța Sa Regală Principesa Maria, cea mai mică fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana. Slujba este oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Timotei al Aradului.