Arad: Mai multe accidente și tamponări, inclusiv pe A1, din cauza poleiului de pe drumuri

Mai multe accidente au avut loc sâmbătă, în județul Arad, în doar circa 3 ore, la 5 accidente soldate cu 1 mort și mai multe persoane rănite, intervenind salvatorii. Șoselele din județ sunt acoperite cu polei.

Cel mai grav accident a avut loc pe DN79 Arad-Oradea, la intersecția Curtici-Sântana.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „primul accident și cel mai grav pe drumul care leagă Aradul de Oradea, la intersecția drumurilor cu localitățile Curtici și Sântana. 2 mașini implicate”.

„În mașini erau 5 persoane. Din păcate, 1 persoană încarcerată, decedată, a fost descarcerată decătre echipajul descarcerare. Celelalte 4 victime – 3 adulți și un minor – au fost preluate decătre echipajele SMURD Terapie Intensivă Mobilă și de către două echipaje ale Stației de Ambulanță Județeană Arad și transportate către Unitatea de Primiri Urgențe dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Când a plecat de la acel accident, echipajul SMURD a găsit, tot pe DN79, între Zimand și Sântana, o mașină ieșită de pe carosabil, dincare au preluat o victimă pe care au transportat-o la spital.

Un alt accident a avut loc tot pe DN79, la 1 km de sensul giratoriu Sântana, către Șimand.

Carambol pe autostrada A1. Nu s-a putut spăla carosabilul cu apă din cauza condițiilor meteo

Un carambol între 3 mașini a avut loc pe autostrada Arad-Timișoara, pompierii intervenind cu măsuri de siguranță pentru că din mașini curgea combustibil. Pompierii nu au putut spăla carosabilul cu apă din cauza condițiilor meteo, așa că a fost nevoie ca drumarii să intervină cu nisip.

Un accident mai puțin obișnuit a avut loc pe DN79 A, între localitățile și Pilu și Socodor. Aici pompierii au avut parte de o solicitare mai puțin obișnuită a pretinselor victime.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „un accident mai aparte, în zona localității Pilu, o mașină ieșită în decor, răsturnată. S-a făcut solicitare la 112, persoanele, 2 femeie, menționând că nu pot ieși din mașină. Au fost alocate 2 echiape: 1 echipaj de descarcerare și 1 echipaj medical”.

„În momentul sosirii celor 2 echipaje, femeile erau ieșite din mașină și au cerut tractarea mașinii către orașul Chișineu-Criș”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Cod galben de polei. Atenționările polițiștilor

Județele Arad și Bihor sunt, sâmbătă, până la ora 14 sub cod galben de polei. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto care se deplasează pe DN79 Arad – Oradea şi DN7 Ard -Lipova ruleze cu prudenţă sporită, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu bruscheze comenzile maşinii, întrucât se semnalează porţiuni acoperite cu polei. Fenomenul este întâlnit şi pe alte tronsoane rutiere.