Arad: Mai multe manifestări pentru a marca Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor

Mai multe manifestări au loc, joi, la Arad, pentru a marca sărbătoarea Înălțarea Domnului, ocazie cu care se organizează momente de aducere aminte față de eroii români căzuți pe câmpurile de luptă în războaie, precum și față de eroii luptei pentru libertate ce și-au pierdut viețile în timpul Revoluției anticomuniste din Decembrie 1989.

Conform Prefecturii Arad, cu începere de la ora 10.00, la Catedrala Ortodoxă Veche, Sfânta Liturghie va fi urmată de un parastas ridicat pentru eroilor și de depunerea coroanelor de flori la troița din curtea Catedralei.

De la ora 12.30 va avea loc o ceremonie la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, aflat în Piața Revoluției, ce va cuprinde o slujbă religioasă și depunerea coroanelor de flori la Monument. De la ora 13.15, la Crucea Martirilor din Parcul „Mihai Eminescu” va avea loc o slujbă de comemorare urmată de un cuvânt de binecuvântare al Înaltpreasfinției Sale Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

La finalul ceremoniei se vor depune coroane de flori la Monument. Ultima ceremonie va avea loc pe platoul din fața monumentelor eroilor din Cimitirul „Pomenirea”, joi, cu începere de la ora 14.45. Aceasta va cuprinde un scurt ceremonial religios și depunerea coroanelor de
flori.

Prefectura spune că arădenii sunt invitați ca să asiste la toate ceremoniile ce sunt fi organizate pentru a cinsti memoria eroilor națiunii române.