Arad: Circulația trenurilor pe ruta Arad-București este blocată, în județul Arad, după ce mai mulți copaci au căzut pe linii. 3 trenuri, afectate

Circulaţia feroviară este oprită joi dimineață (08.40) pe ruta Arad-București, între localităţile Bârzava şi Conop din județul Arad, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată, a anunțat, joi dimineață, purtătorul de cuvânt al anunță CFR SA, Oana Brânzan.

Personalul feroviar se află deja pe teren și acţionează pentru tăierea și îndepărtarea copacilor de pe calea ferată, intervenție necesară pentru a permite accesul drezinei pantograf cu care se va acționa pentru remedierea deranjamentelor produse la linia de contact, în urma prăbușirii copacilor.

În intervalul orar necesar intervențiilor următoarele 3 trenuri de călători staționează temporar în gările de pe traseu:
– R 2044 care circulă în relația Arad – Semeria oprit temporar în stația Conop
– IR 1765 care circulă în relația Iași – Timișoara Nord oprit temporar în stația Vărădin
– R 2031 care circulă în relația Simeria – Arad este oprit temporar în stația Săvârșin

UPDATE. Reluare trafic feroviar în județul Arad

CFR SA informează că traficul feroviar în județul Arad a fost reluat la ora 9.40 pe segmentul de cale ferată Bârzava – Conop.

Cele trei trenuri staționate temporar în gările Vărădia, Conop și Săvârșin vor tranzita zona afectată de copacii prabușiți de pe versanți cu o locomotivă Diesel.