Arad: Mai multe specii de pomi fructiferi au înflorit a doua oară în acest an. Motivul. De ce se tem pomicultorii din Arad

Mai multe specii de pomi fructiferi au înflorit a doua oară în acest an, pe fondul căldurii neobişnuite, în judeţul Arad temperaturilor ajungân şi la 29 de grade. În toate zonele din judeţ, pomicultorii au constatat că au înflorit din nou o parte dintre meri, pruni sau peri, ei temându-se că dacă se vor menţine temperaturile ridicate, vor fi afectate producţiile de fructe.

Crengile care au acum flori nu vor mai da rod anul viitor. Mulţi copaci au flori pe un sfert din coroană, dar dacă va continua să fie atât de cald, producţia poate fi diminuată, spun localnicii.

Pe lângă fructiferi, sunt afectate şi alte specii de pomi, precum liliecii şi salcâmul.

Reprezentanţii Oficiului Fitosanitar Arad spun că în acest moment nu pot face prognoze privind eventualele pagube ce ar putea să apară la fructiferi, dar recunosc că au văzut că în tot judeţul au înflorit fructiferi.

Conform autorităţilor, spre deosebire de alţi ani, fenomenul cauzat de temperaturile ridicate a afectat mai multe specii de pomi.

Prognozele meteorologilor arată că temperaturile peste cele obişnuite perioadei se vor menţine, în judeţul Arad, până la sfârşitul lunii octombrie.