Arad: Mai multe zboruri pentru elicopterul SMURD de la Arad

Elicopterul SMURD de la Arad va putea efectua mai multe zboruri, după ce ministrul administrației și internelor, Marcel Vela, a decis să cheme la lucru piloţi rezervişti din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie.

Ministrul a spus că cei 4 piloți, care au acceptat oferta, s-au pensionat odată cu legea care a deschis uşa foarte larg pentru angajaţii ministerului, dar au acceptat să revină în sistem, motiv pentru care șeful de la interne i-a numit ca fiind eroi.  Cei 4 piloți sunt general Ioan Cristinel, comandor Neculai Chiriţă, comandor Emil Bucurescu şi comandor Puiu Ştefan.

Ministrul Marcel Vela a mai adăugat că toţi cei patru piloţi au peste 1.000 de ore de zbor şi pot îndeplini condiţia de comandant de aeronavă SMURD, astfel încât elicopterele SMURD din Iaşi, Arad, Craiova şi Constanţa vor putea zbura și noaptea. Potrivit ministrului, cei patru piloţi îşi vor începe activitatea de la 1 februarie.

În ceea ce privește zborul pe timpul de noapte anunțat decătre ministru, elicopterul de la Arad zbura deja pe timp de noapte, conform procedurii, de la bază autorizată la bază autorizată, însă erau cazuri când acest lucru nu se întâmpla din cauză că nu există piloți suficienți.

Minstrul Marcel Vela a mai vorbit despre o iniţiativă normativă, prin care toate oraşele şi municipiile din România să poată avea posibilitatea să-şi amenajeze locuri de aterizare şi decolare autorizate de Autoritatea Aeronautică, care să corespundă din punct de vedere tehnic inclusiv pentru decolări şi aterizări de noapte, astfel încât pe lângă elicoptere SMURD să poată fi folosite și aeronave militare şi piloţi ai MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.