Arad: Mai mulți arădeni, somați de către Poliția Locală Arad pentru buruienile din fața caselor. Ce urmează

Asociațiile de proprietari de pe raza municipiului care nu întrețin în mod corespunzător spațiile adiacente imobilelor au ajuns în vizorul autorităților locale, a anunțat, marți, Primăria Municipiului Arad.

Conform Poliției Locale Arad, pe durata acțiunilor de patrulare întreprinse de polițiștii locali cu atribuții de protecția mediului, au fost identificate o serie de situații în care asociațiile de locatari nu au respectat obligația de a întreține spațiile verzi din proximitatea clădirilor.
Pe cale de consecință, ca o primă măsură de prevenire a proliferării florei spontane ce conferă un aspect neîngrijit zonelor verzi aflate în vecinătatea caselor, condominiilor sau blocurilor din municipiu, asociațiile de proprietari care nu s-au conformat dispozițiilor legale au fost somate de polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului în vederea intrării în legalitate.
Totodată, oamenii legii au stabilit termene stricte pentru remedierea neconformităților, cu mențiunea că, asociațiile care nu se vor conforma acestor recomandări sunt pasibile de amendă pentru nerespectarea normelelor de gospodărire a municipiului.
Conform normativelor în vigoare, HCLM 162/2006, cuantumul amenzii contravenționale este cuprins între 1501 și 2000 de lei, efectele măsurii sancționatorii pecuniare răsfrângându-se asupra tuturor membrilor asociației.