Arad: „Maratonul vitezei”, pe drumurile din județul Arad. Ce caută polițiștii

„Maratonul vitezei”, pe drumurile din județul Arad. Miercuri, 3 aprilie a.c., între orele 00:00 – 24:00, are loc acțiunea „Speed Marathon”, prin care polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene acționează simultan, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „campania vizează reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei. Controalele Poliţiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive”.

„Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile Activitatea are loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed, care are loc în perioada 1 – 7 aprilie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

POlițiștii atenționează că asemenea controale vor continua.