Arad: Marius Copil, la cel mai bun rezultat din carieră, până în acest moment. Joacă finala ATP 500 de la Basel

Cunoscutul tenismen, Marius Copil, din Arad, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia), dotat cu premii totale de 1.984.420 euro, Marius Copil având cel mai bun rezultat al carierei, după ce l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev, numărul cinci mondial, cu 6-3, 6-7 (6), 6-4.

Copil (28 ani, 93 ATP), venit din calificări, a reuşit a doua sa victorie în faţa unui jucător din top 10 la Basel, după ce l-a învins în optimi pe croatul Marin Cilic, numărul 5 ATP.

Pentru Marius Copil este a doua finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia.

Arădeanul a trecut de Alexander Zverev, al doilea favorit, după două ore şi 31 de minute de joc. Românul a reuşit nu mai puţin de 26 de aşi, a făcut 6 duble greşeli, dar nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând toate cele şase mingi de break. Zverev (21 ani) a avut 9 aşi şi a comis 8 duble greşeli.

De remarcat că în primul tur al calificărilor la Basel, Copil l-a învins pe fratele mai mare al lui Alexander, Mischa Zverev, cu 7-5, 7-5.

Copil şi-a asigurat un cec de 320 de puncte ATP şi 209.715 euro.

„Încă o zi de neuitat. A fost un meci greu în care amândoi am servit foarte bine. Mă bucur că am gestionat cu bine momentele dificile și că am reușit să câștig acest meci”, a scris Marius Copil pe contul său de Facebook, după meci.

De remarcat că toţi cei şase adversari de până acum ai lui Copil la Basel, Mischa Zverev, sârbul Dusan Lajovic, americanul Ryan Harrison, Marin Cilic, americanul Taylor Fritz şi Alexander Zverev, sunt mai bine clasaţi decât românul în clasamentul mondial.

Sursa foto: Marius Copil Facebook