Arad: Mașină de 12.500 de euro, căutată de către Polonia, descoperită la Nădlac. Ce a spus conducătorul auto

O mașină în valoare de 12.500 de euro, care era căutată decătre autoritățile din Polonia, a fost descoperită decătre polițiștii de frontieră de la Nădlac 1, de pe DN7.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, la volanul mașinii cu numere de Polonia se afla un cetățean român de 44 de ani, care dorea să iasă din țară. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentul de identitate și documentele autoturismului. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale“, alertă introdusă de autorităţile din Polonia.

Bărbatul a declarat că a primit mașina de la persoana care a contractat finanţarea pentru autoturism, cu scopul de a transporta maşina în Polonia şi a o preda firmei de leasing.

Mașina a fost indisponibilizată la sediul Poliției de Frontieră Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire cu privire la proprietarul mașinii.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.