Arad: Măsură pentru a reduce numărul clădirilor și terenurilor neîngrijite. Proprietarii vor plăti impozite mai mari cu până la 500 la sută. Ce trebuie să facă pentru a evita supraimpozitarea

Peste 16.000 de proprietari de clădiri și terenuri neîngrijite din municipiul Arad au fost notficați decătre primărie să-și reabiliteze propritățile. Dacă nu vor lua nicio măsură, aceștia riscă să plăteacă, de la 1 ianuarie, impozite cu până la 500 la sută mai mari pentru clădirile și terenurile neîgrijite, în funcție de gradul de degradare al clădirilor sau terenurilor.

Primăria Arad a atras atenția, miercuri, că proprietarii clădirilor şi terenurilor neîngrjite au la dispoziţie mai puţin 3 luni de zile pentru a face demersurile necesare evitării supraimpozitării.

Cei care au primit notificări trebuie să facă dovada faptului că au demarat începerea lucrărilor de construire, renovare sau demolare a clădirilor aflate într-un stadiu avansat de degradare, repectiv că au început amenajarea terenurilor neîngrijite.

Pentru că o parte dintre aceste somaţii s-au întors la expeditor, respectiv la Direcţia Generală Poliţia Locală, Departamentul Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal, s-a recurs la somaţia publică a proprietarilor care nu au fost găsiţi la domiciliile fiscale. Prima somaţie publică cuprinde o listă cu 43 de nume.

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, pe toată durata lunilor octombrie şi noiembrie în municipiul Arad se desfăşoară cea de a II-a etapă de verificare a proprietarilor somaţi pentru a se vedeadacă aceştia au făcut demersuri necesare în vederea reabilitării.

Nu vor fi supraimpozitați cei care au anunţat la Inspectoratul de Stat în Construcţii şi la autoritatea publică locală începerea lucrărilor până cel târziu la data de 31.12.2018.