Arad: Măsuri inedite pentru a lupta cu înmulțirea excesivă a iepurilor sălbatici. Prinși în plase speciale, iepurii sunt mutați în zone cu efective mai mici

Măsuri inedite pentru a lupta cu înmulțirea excesivă a iepurilor sălbatici, luni, la Arad. Pentru a nu-i împușca, vânătorii români și unguri au prins iepurii în plase, iar animalele vor fi relocate în zone depopulate.

Înmulțirea excesivă a iepurilor de câmp le dă mari bătăi de cap agricultorilor din zona graniție de vest.

Așa că autoritățile au recurs la măsuri inedite. 150 de vânători și gonaci au ieși, luni, la prins de iepuri sălbatici printr-o metodă aplicată pentru prima dată în Arad… cu fluieraturi, zgomote, dar și cu o anumită așezare în teren.

Asistați de colegii din Ungaria, care le-au asigurat partea tehnică și i-au învățat cum să prindă iepurii, vânătorii din Arad au întins plase și au reușit ca să prindă 200 de iepuri, care vor fi relocați județele Covasna și Dâmbovița, unde numărul iepurilor sălbatici este foarte mic.

Prețul unui iepure viu este de 90 de euro, mai mare decât dacă ar fi fost vânat.

Dacă iepurii de câmp vor continua să provoace pagube agricultorilor de pe granița de vest, atunci și asemenea acțiuni de prindere și relocare vor continua.