Arad: Medici din China, la Consiliul Județean Arad. Motivele

Noi pași în relațiile dintre Arad și China. O importantă delegație medici specialiști în cardiologie și medicină tradițională chineză din China se află, luni și marți, la Arad. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, s-a întâlnit, luni, cu delegația formată din directori și medici ai Spitalului Provinciei Fujian.

La întâlnire au participat și dr. Mircea Onel, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad (SCJUA), dr. Adina Pop – Moldovan, șef secție cardiologie SCJUA, dr. Cristian Dina, medic cu competenţă în cardiologie intervenţională, și prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rector al Universității de Vest „Vasile Goldiș”. Din partea aparatului de specialitate al CJA, au participat dr. Andrei Ando, director executiv al Direcției de Comunicare și Strategii, și Mihai Șeran, șef al serviciului de Management al Spitalelor.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, ,,în toamna anului trecut am vizitat provincia Fujian și am semnat acolo un Memorandum de Înțelegere care punea bazele colaborării noastre. O colaborare pe care îmi doresc să o dezvoltăm în special în domeniul sănătății publice pentru că provincia Fujian, cu 39 de milioane de locuitori, este binecunoscută pentru calitatea medicilor săi și a serviciilor medicale pe care le oferă”.

„În această colaborare ne dorim să ne îndreptăm spre direcții concrete, precum accesarea de servicii medicale în concordanță cu cele mai moderne standarde internaționale, schimburi de experiență între cadrele medicale din județul Arad și provincia Fujian, respectiv colaborare la nivelul facultăților de medicină, cu schimburi de studenți și cadre universitare. În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, dezvoltarea sistemului de sănătate publică arădeană este prioritatea mea absolută. Îmi doresc să avem o colaborare de lungă durată, utilă la nivelul profesioniștilor din sistemul medical, în beneficiul cetățenilor provinciei Fujian și ai județului Arad”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În toamna anului trecut, Județul Arad a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Provincia Fujian, care are 39 de milioane de locuitori, o provincie binecunoscută pentru calitatea medicilor săi și a serviciilor medicale pe care le oferă, iar protocolul vizează colabări în domenii economice, medicale, educație și cultură.