Arad: 60 de bombe, descoperite într-un depozit de muniție din Cel De-al Doilea Război Mondial de la marginea municipiului Arad. Bilanț final

60 de bombe au fost descoperite, în ultimele 3 zile (sâmbătă-duminică-luni) în canalul Mureșel de la marginea municipiului Arad, într-un loc în care autoritățile bănuiesc că a fost un depozit de muniție din Cel De-al Doilea Război Mondial.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, a declarat că „misiunea pirotehnică s-a încheiat luni”.

Ințial, municitorii care lucrau la decolmatarea canalului , care trece prin Arad și ajunge la marginea municipiului, au găsit, sâmbătă, o bombă. Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, formată din Lt. Adelin Avrămescu și Plt.maj. Valentin Dincă, a căutat cu detectorul de metale și au găsit alte 13 bombe. Duminică au mai fost găsite 35, iar luni alte 11.

Conducătorul operațiunilor de asanare și șeful echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, lt. Adelin Avrămescu.

Bombele de aruncător au calibru 120 mm, calibru 82 mm alungite și calibru 82 mm.

Bombele au fost descoperite la marginea orașului, la cca 500 de metri de un mare magazin de bricolaj, într-o zonă în care nu există case. Proiectilele sunt în stare destul de bună, nu au fost trase și nu au fost percutate. Bombele reprezentau un real pericol, atât la transport, cât și în cazul unor lovituri cu cupa excavatorului sau alte obiecte. Tocmai de aceea, pompierii recomandă populației ca atunci când găsește elemente de muniție să nu le atingă, ci să sune imediat la 112.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad