Arad: Medicii militari din Timișoara au acordat câteva sute de consultații gratuite unor oameni care nu au mai ajuns pe la doctor chiar și de câteva zeci de ani

Locuitorii unei comunedin judeţul Arad,care are sate izolate de râul Mureș, au beneficiat, sâmbătă, deconsultaţii gratuite oferite decătre medicii Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Timişoara, în cadrul caravenei medicale „Uniţi sub tricolor, luptăm pentru Sănătate”. Pentru că le este greu să ajungă la medic, mulți dintre localnici spun că în a mai fost la doctor chiar și de câteva zeci de ani.

Medicii Militari dincadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara au pornit de dimineață cu mașini și echipamentele medicale până în satul Lalașinț, comuna Bârzava, a cărei comunitate a fost greu încercată de inundațiile din luna iulie a acestui an. Localitatea este separată de comună de râul Mureș, iar accesul din centrul comunei se face doar cu ajutorul unui bac (comp).

De consultațiile gratuite au beneficiat și câteva sute de locuitori din alte sate, primăria asigurând microbuze pentru transportul celor interesați.

Consultați de către 50 de medici, printre care doctor medialiat la Jocurile Invictus Sydney 2018 

Au fost medici din toate specialitățile medicale pentru a se asigura că localnicii vor primi cele mai bune consultații în mod gratuit. Echipa medicală formată din aproximativ 50 de medici, asitenți medicali și voluntari, printre care și maior Dănuț NICOLA, component al echipei Invictus, recent întors de la Jocurile Invictus Sidney 2018, cu medalia de argint la proba tir cu arcul olimpic.

Medicii au oferit consultații gratuite de cardiologie, O.R.L., dermatologie, ortopedie, medicina de familie, neurologie, pneumologie,oftalmologie psihologie.

Pentru că le este greu să ajungă la medic, unii localnici spun că nu am mai fost la doctor chiar și de câteva zeci de ani.

Consultațiile au avut loc în școala din localitate. Pentru cei care nu se putut deplasa medicii au mers acasă la ei în cele mai îndepărtate locuri ale comunei, departe de centrul localității.

Buna organizare şi reprezentare onorabilă a caravanei medicale este realizată în cooperare cu Mitropolia Banatului, Primăria Comunei Bârzava şi Primăria Timişoara.

Comuna Bârzava are 7 sate cu ccc 2.700 de locuitori.

Caravana, inițiată de către fostul ministru al Apărării, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor

Caravana a fost lansată și este coordonată chiar direct decătre fostul ministru al Apărării Naţionale, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor.

Medicii militari din Timișoara au mai fost și la Lunșcoara de Sus și Nădăș

În acest an, medicii militari de la Timișoara au mai acordat consultații gratuite în comunitățile izolate din județul Arad, mergând în zonele de munte… la Luncșoara de sus (comuna Hălmăgel) și Nadăș (comuna Tauț).

Caravana medical „Uniţi sub Tricolor prin Sănătate”, este un proiect aprobat de Ministerul Apărării Naţionale și susținut de Direcția Medicală, ce se derulează pe întreaga durată a anului sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.