Arad: Spectacole impresionante la deschiderea Târgului de Crăciun și iluminatului festiv de la Arad

Târgul de Iarnă, ediția Centenar, s-a deschis, sâmbătă seara, în centrul municipiului Arad, când a fost pornit, în mod oficial, și iluminatul festiv de Crăciun și Anul Nou. Târgul este deschis în fața Palatului Administrativ, pe strada Romul Velciu și în Parcul Mihai Eminescu.

Câteva sute de oameni au asistat la spectacolele oferite în fața primăriei.

Spectacolul coregrafic al balerinilor de la opera din Cluj Napoca, „100 de ani de România în pași de dans” a încântat asistența reunită pe platoul din fața Palatului Administrativ, iar Magic Drummers, trupa de spectacol stradal invitată tocmai din Belgia, a completat seara cu un moment artistic de excepție.

Cei prezenți au audiat apoi un concert de muzică pop și cântece de iarnă susținut de Nicola, iar seara a fost completată de un spectacol de acrobații aeriene – Aerial Fantasy Show – și o lansare de baloane magice cu heliu.

„Mie mi-a plăcut cum a dansat în aer balerina aceea. Mi-a plăcut mult. Cred că a fost curajoasă”, a declarat un băiat.

„Nu am văzut decât ultima parte, foarte frumoasă. Interesantă, partea cu balerina și cu acrobațiile în aer. Foarte frumos, foarte interesant. Ultima parte cu acrobațiile chiar a fost interesant, ceva nou la noi, nu am mai văzut așa ceva, și pentru adulți și pentru copii”, a spus o femeie.

O fetiță a declarat că „am văzut o fată care se plimba cu baloane cu heliu și mi-a plăcut foarte mult. A zburat prin aer. Cred că a fost și puțin periculos, dacă nu avea grijă putea ca să se lovească”.

„Ultima reprezentație a celor din Italia, cred că. Fata asta care era legată de niște baloane de heliu, chiar nu am mai văzut așa ceva. A fost pentru prima oară când am văzut așa ceva. A zburat peste piață, crec la 50 de metri înălțime. Chiar nu am mai văzut nicăieri”, a declarat un alt bărbat.

„Balerina care zbura cu baloanele, cum au dansat, ca și baletul”, a declarat un alt băiat.

„Și mi-e mi-a plăcut parte cu balerina. Da, foarte frumos spectacolul, ceva nou pentru Arad. Chiar a fost superb, inedit”, a declarat un alt bărbat.

Ca la Milano și Marsilia

Autoritățile locale spun că programul a fost pregătit cu sprijinul unei firme care pregătește târgurile de iarnă din Milano – Italia și Marsilia – Franța, iar noutățile și surprizele se vor succeda pe toată perioada lunii decembrie.

“Am pregătit un ambient special pentru arădeni. Am dat o față nouă târgului, cu sprijinul unei firme care pregătește târgurile de iarnă din Milano – Italia și Marsilia – Franța, adevărați profesioniști ai domeniului. Noutățile și surprizele se vor succeda pe toată perioada lunii decembrie. Vom amenaja și un orășel al copiilor, o adevărată premieră pentru Arad. Vom aduce și două lame pitice, special dresate pentru interacțiune cu copiii”, a declarat directorul executiv al Centrului Municipal de
Cultură Arad, Daniela Pădurean-Andreica.

Târgul și iluminatul festiv au fost pornite chiar decătre primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă

„Astăzi am deschis Târgul de Iarnă și am aprins luminile festive din municipiul Arad. O deschidere foarte frumoasă, impresionantă. Ne-am bucurat că au fost foarte mulți oameni. De aceea îi invit pe arădeni ca de astăzi să viziteze Târgul Municipiului Arad care se află în Parcul Mihai Eminescu, un parc reabilitat, și împreună să sărbătorim și Anul Centenar, dar și să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Apoi, zilnic, în perioada 26-29 noiembrie, zilnc, între orele 17.00 și 19.00, la Târgul de Iarnă vor avea loc concerte de colinde și cântece de iarnă care vor fi prezentate de copii de la grădinițele si școlile din oraș.

Târgul de Iarnă rămâne deschs până pe data de 8 ianuarie 2019.