Arad: Medicul personal al premierului Israelului, Beniamin Netanyahu, dr. Herman Berkovits, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad

Medicul personal al premierului Israelului, Beniamin Netanyahu, dr. Herman Berkovits, a devenit, vineri, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad.

Dr. Herman Berkovits s-a născut la 14 martie 1947, la Târgu-Lăpuș în județul Maramureș, și a urmat Liceul Teoretic din Târgu Lăpuș, iar apoi Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca. După plecarea în anul 1975 în Israel, s-a specializat în pediatrie la Spitalul Bikur Holim din Israel. Prin muncă asiduă a reușit ca în anul 1985 să înființeze propria clinică de medicină generală și pediatrie în orașul Ierusalim, instituție pe care o conduce și în prezent. Activitatea susținută și perseverența i-au adus apreciere și recunoaștere în rândul pacienților, iar apoi chiar numirea ca medic personal al premierului israelian.

În prezentarea făcută decătre rectorul Universității, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, se arată că la baza deciziei acordării titlului stă, fără îndoială, excepționala activitate științifică în domeniul științelor medicale și recunoașterea activității științifice deosebite pe care medicul Herman Berkovits o are.

Tot vineri, s-a acordat titlul de Dr. Honoris Causa și academicianului prof. dr. Dan Mircea Enescu, cel este cel care a întemeiat specialitatea de Chirurgie Plastică Pediatrică în România, realizând un sediu modern pentru singura Clinică de Chirurgie Plastică Pediatrică din România.