Arad: Mii de angajați din subordinea Guvernului nu și-au primit salariile. Cauza: miniștrii care nu există

Mii de angajați din cadrul ministerului mediului, al enegiei și relației cu parlamentul nu și-au mai primit salariile la timp din cauză că ministerele nu mai au miniștri care să semneze statele de plată.

Conform președintelui Federației Sinicatelor Unite din Mediu, Ciprian Șoavă, sindicaliștii au discutat cu secretarii de stat dincadrul ministerului mediului, însă este nevoie de modificarea legii, și, implicit de câteva zile în plus până când oamenii să își primeasă banii pentru care au muncit deja.

Dacă situația nu se rezolvă până lunea viitoare, sindicaliștii iau în calcul să blocheze activitatea de acordare a avizelor de mediu, ceea ce va afecta și activitatea de atragere a fondurilor europene, dar și alte investiții.

În ciuda creșterilor salariale din ultima vreme, angajații din mediu au rămas tot cu cele mai mici salarii dintre bugetari, cea mai gravă siuație fiind în agențiile județene de protecție a mediului, de unde mulți angajați au plecat tocmai din cauza salariilor, mai spune Ciprian Șoavă. Angajații care au rămas muncesc ore suplimentare fără a fi plătiți sau fără a primi zile libere, doar pentru a nu bloca activitatea autorităților de mediu din țară.

Președintele Federației Sinicatelor Unite din Mediu, Ciprian Șoavă.

Blocajele în Guvern s-au creat dupăce ALDE s-a retras din coaliția de guvernare, iar președintele Klaus Iohannis nu a acceptat propunerile făcute decătre premierul Viorca Dăncilă.