Arad: Ministerul Sănătăţii acordă 10 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente medicale în judeţul Arad

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, la Arad, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu autoritățile judeţene va aproba achiziţia de echipamente medicale pentru patru spitale, în sumă totală de 10 milioane de lei.

Prezentă în judeţ pentru discuţii cu responsabilii din sistemul sanitar, ministrul Sorina Pintea a fost şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, lăudând echipa managerială pentru faptul că a făcut solicitări „corecte” de fonduri pentru echipamente noi.

„Bugetul pentru investiţii al Ministerului Sănătăţii are o valoare istorică. Este foarte mare. Am analizat cererile venite de la direcţiile de sănătate publică, am rugat directorii să preia necesarul de investiţii la spitale, să facă o analiză şi să mi-o trimită. La Arad, au fost cereri de foarte mult bun-simţ (…) Oamenii aceştia chiar au gândit foarte, foarte bine când au cerut aceste echipamente”, a mai declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul a adăugat că SCJU Arad va primi finanţare de 6.000.000 lei pentru achiziţia de aparatură de imagistică, la care se adaugă finanţări pentru echipamente necesare spitalelor publice din oraşele Lipova, Ineu şi Sebiş.

În total, ministerul va finanţa achiziţia de echipamente pentru cele patru spitale în valoare de 10 milioane de lei.

Ministrul s-a referit şi la problema autospecialelor învechite ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, arătând că vor fi alocate fonduri, iar deja opt ambulanţe noi au sosit recent.

„Problema este în principal dotarea cu ambulanţe, au venit primele opt, dar e şi problema posturilor. Ministerul Sănătăţii a suplimentat pentru toate serviciile de ambulanţă numărul de posturi cu 200, pe care urmează să le repartizeze echitabil pe fiecare judeţ în parte'”, a mai declarat ministrul Sorina Pintea.