Arad: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Unităţile mobile de screening de cancer, funcţionale doar în unele spitale judeţene. Care sunt cauzele

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, la Arad, că doar unele din cele opt unităţi mobile de screening de cancer de col uterin achiziţionate pentru spitale judeţene, cu fonduri de la Banca Mondială, sunt puse în funcţiune, pentru că „unii merg mai încet” şi sunt directori de spitale care au spus că nu au şoferi pentru aceste vehicule, dar nu s-au gândit să îi folosească pe şoferii deja angajaţi.

Prezentă la Arad într-o conferinţă de presă, Sorina Pintea a fost întrebată când vor intra în uz unităţile mobile de screening de cancer de col uterin, arătând că doar unele spitale judeţene care au primit aceste vehicule le folosesc deja.

„Unele spitale judeţene le folosesc, programul de screening a început. E adevărat că unii merg mai încet, unii merg mai normal. Şi cei care merg mai încet au spus că nu au şoferi. Atunci, i-am întrebat pe managerii spitalelor respective dacă au şoferi, şi au spus că da. OK, sunt buni pentru acea maşină de screening…”, a mai declarat ministrul Sorina Pintea.