Arad: Ministrul Agriculturii, Petre Daea, tur de forță prin județul Arad. Unde a fost și ce a făcut

Ministrul Agriculturii Petre Daea este joi și vineri în județul Arad. Încălțat cu cizme de cauciuc, pentru după ploile din ultimele zile terenurile agricole sunt pline de noroi, șeful de la agricultură s-a întâlnit, joi, cu legumicultorii din zona comunei Apateu. Petre Daea a mers și în gospodăria unui agricultor cu care a discutat despre importanța de a readuce pe mesele românilor produse românești, sănătoase și a impulsiona în același timp agricultura autohtonă.

Într-o întâlnire cu producătorii din localitate, ministrul a vorbit despre continuarea programului național de sprijin pentru tomate, dar și despre și inițiativa prelungirii perioadei de valorificare a tomatelor în spații protejate până în 15 iunie.

Tot joi, ministrul agriculturii a verificat stadiul lucrărilor de decolmatare la Canalul Morilor, investiție guvernamentală de amploare, esențială pentru refacerea sistemului de irigații din județul Arad. Ministrul Petre Daea a mai mers la Secusigiu, unde s-a întâlnit cu fermierul Mihai Pârv, dar și la Mâsca.

Petre Daea și-a început vizita în județul Arad, joi dimineață, cu întâlniri cu producătorii și cumpărătorii din piața din orașul Sebiș.

Sursa foto: Deputatul Dorel Căprar Facebook