Arad: Șeful Inspectoratului Școlar Arad, Claudius Mladin, care a câștigat 3 procese prin care a fost repus pe funcție, schimbat a 4-a oară de către Ministerul Educației. Procesele continuă

Șeful Inspectoratului Școlar Arad, prof. Claudius Mladin, a fost schimbat din nou din funcție decătre ministerul Educației. Se întâmplă la mai puțin de 2 luni de când, Mladin și-a recâștigat în instanță repunere pe funcție. De altfel, Claudius Mladin a fost schimbat de 3 ori în ultimii 2 ani și tot de atâtea ori a câștigat în justiție procesele cu ministerul Educației, revenind pe post. Un al 4lea proces este în derulare și are ca termen mijlocul anului 2020.

Până acum instanțele de judecată au constatat că schimbările efectuate de către minister au fost ilegale.

Claudius Mladin spune că și acum va da în instanță ministerul educației.

Schimbărea, care riscă să bulverseze concursurile care au loc în această perioadă, pentru care comisiile au fost deja formate, are loc în condițiile care, în cursul lunii august, lui Mladin îi expiră mandatul câștigat prin concurs.

Claudius Mladin s-a întors de joi în funcția de profesor în cadrul Colegiului Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” din Arad.

În locul lui Claudius Mladin a fost numită interimar, din nou, Anca Stoenescu, care până acum era inspector școlar adjunct.