Arad: Ministrul Apărării, Mihai Fifor: „Armata României, instituție de bază a statului român. O zi cu o încărcătură deosebită”. Elicoptere și avioane militare, la Ziua Armatei României, în județul Arad

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat, joi, la Monumentul Eroilor de la Păuliș, din județul Arad, că data de 25 octombrie este o zi importantă pentru Armata României, instituție de bază a statului român. O zi cu o încărcătură deosebită”.

Ziua Armatei României a fost marcată, joi, 25 octombrie, la Arad, chiar în prezența ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, care este și senator PSD Arad, a mai multor oficiali ai Armatei României și autorități publice locale, în frunte cu prefectul județului Arad, Florentina Horgea, iar la final a avut loc o defilare a aviației militare, peste Monumentul Eroilor de la Păuliș trecând, în semn de respect, 3 elicoptere și 3 avioane militare.

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au participat joi, 25 octombrie, cu începere de la ora 8.00, la manifestările organizate la Păuliș, unde a avut loc loc o ceremonie militară de depunere de coroane de flori de la Monumentul Eroilor aflat lângă DN7.

Pe lângă militarii din cadrul Batalionuluin 191 Infanterie „Radu Golescu”, cantonați în Cetatea Aradului, la ceremonie au participat membrii Fanfarei Militare de la Timișoara, iar la finalul ceremoniei, 3 elicoptere și 3 avioane militare au trecut, în semn de respect peste Monumentul Eroilor de la Păuliș, un loc de glorie a Armatei României în Cel de-al Doilea Război Mondial.

„Înainte de toate permiteți-mi să adresez gândurile mele cele mai bune tuturor militarilor români, indiferent că se află în țară în misiune, indiferent că se află dincolo de hotarerele patriei, în misiuni, în teatre de operații sau dislocați în Polonia, să mă gândesc cu deosebit respect și profundă admirație la veteranii de război, să mă gândesc, de asemenea, cu deosebit respect la veteranii din teatrele de operații. Toți reprezintă o mare familie, Familia Armatei României, care astăzi își serbează ziua, pe 25 octombrie. Nu aș putea să nu mă gândesc cu un gând pios la cel care nu mai sunt între noi și care au căzut sub drapel. Vă reamintesc, după 1990, Armata României a pierdut 29 de militari în teatrele de operații și nu putem să nu ne gândim la aceștia. Nu putem să nu ne gândim la familiile militarilor noștri, cu același respect și cu deosebită prețuire. Este o zi în care îi celebrăm pe toți și cei care sunt, ne gândim la cei care nu mai sunt, o zi importantă pentru Armata României, instituție de bază a statului român. O zi cu o încărcătură deosebită în care nu putem decât să fim recunoscători acestei instituții și fiecărui militar în parte”, a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor.

Ministrul Mihai Fifor este prezent de la ora 11 la Carei, județul Satu Mare, iar de la ora 15 la manifestările de la Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I, din București.

 

Ce reprezintă Ziua Armatei României

Ziua Armatei României, care este marcată pe data de 25 octombrie reprezintă, ziua în care a fost eliberată total de sub ocupaţia străină partea de nord-vest a Transilvaniei, ultima palmă de pământ românesc.