Arad: Ministrul Apărării, Mihai Fifor: modernizări capitale pentru militarii Campaniei 305 Radiolocație, care veghează fără întrerupere spațiul aerian al țării

Modernizări capitale pentru militarii de radiolocație de la unitatea din comuna Șepreuș, județul Arad, au fost anunțate, sâmbătă, decătre ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, care este și senator al PSD Arad.

„Am participat, astăzi, alături de domnul deputat Florin Tripa, la Șepreuș, în județul Arad, la inaugurarea celor mai importante pavilioane ale Companiei 305 Radiolocație, după parcurgerea unui amplu proces de modernizare. Condițiile în care radiolocatoriștii își desfășoară misiunile sunt întotdeauna aspre. Însă asprimea aceasta ar trebui să rămână doar la nivelul condițiilor de climă și relief, nu și în ceea ce privește traiul de zi cu zi”, a scris ministrul Mihai Fifor pe contul său de Facebook.

De la condiții „mai mult decât precare”, militarii au ajuns la „condiții la nivelul secolului XXI”.

„Din păcate, radiolocatoriștii de la Șepreuș nu se puteau mândri cu un mediu de lucru tocmai modern și confortabil, pavilioanele în care erau nevoiți să-și îndeplinească misinile 24 de ore din 24 fiind, până de curând, în condiții mai mult decât precare. După un amplu proces de reabilitare, în fapt o veritabilă reconstrucție din temelii, putem spune că profesioniștii care veghează fără întrerupere spațiul aerian al țării au, la Șepreuș, condiții la nivelul secolului XXI. Spre exemplu, de la încălzirea cu lemne, din trecut, ineficientă și greoaie, cele două pavilioane beneficiază de astăzi de un sistem ultramodern de încălzire/răcire bazat pe pompe de căldură de tip aer-apă, ceea ce asigură un confort termic ridicat, în orice perioadă a anului”, a mai declarat ministrul Mihai Fifor.

„“Cer senin” militarilor Companiei 305 Radiolocație și misiuni ușoare!”, a fost urarea pe care ministrul Mihai Fifor le-a transmis-o militarilor.

Sursa foto: Mihai Fifor Facebook