Arad: Ministrul Bogdan Matei: Toate taberele vor trece la consiliile judeţene până în 2020, iar cluburile sportive, la primării

Toate taberele care se mai află în subordinea Ministerului Tineretului și Sporturilor vor trece la Consiliile Județene până în 2020, iar cluburile sportive vor ajunge la primării. Este planul de descentralizare al activității, a declrat, sâmbătă, la Arad, Ministrul Tineretului și Sportului, Constantin Bogdan Matei.

 

Conform ministrului Constantin Bogdan Matei, „Ministerul Tineretului şi Sportului deţine al doilea patrimoniu din România după Ministerul Culturii. La ora actuală nu putem investi în toate taberele pe care le avem în România. Vom trece taberele la consiliile judeţene, asta însemnând că vor trece şi direcţiile judeţene pentru tineret şi sport. Cluburile sportive vor trece în administrarea primăriilor. Asta înseamnă descentralizare, e un proces de lungă durată, este foarte adevărat”.

„Anul acesta, ministerul investeşte în tabere, dar cu precădere în taberele care se adresează programului ARC, pe care îl avem în parteneriat cu Ministerul Românilor de Pretutindeni”, a mai declarat ministrul Constantin Bogdan Matei.

 

La nivel național, este voorba despre circa 500 de tabere, unele dintre ele degradate, pentru că sunt în conservare de mai mulți ani.

Ministrul Tineretului și Sportului, Constantin Bogdan Matei, este sâmbătă la Arad. În prima parte a vizitei, a mers la stadionul din orașul Lipova, a vizitat mai multe cluburi sportive din Arad, iar la final a premiat câștigătoarele de la Campionatul Național de GImnastică rezervat junioarelor.