Arad: Ora 00.00 la muzeu. Noptea la muzeu, cu copiii: „Oamenii din fotografiile vechi, viață foarte grea, fără tv, telefon, internet”. Ce zic copii despre obiectele vechi și cum de la Festivalul Berii s-a ajuns „pe aici, pe la muzeu”

Îmbrăcaţi la 4 ace sau cu blugi ori trening oamenii au luat cu asalt sâmbătă muzeul din arad, care a fost deschis până la ora 2 noaptea. Şi au avut de unde alege… numeroase expoziţii i-au aşteptat pe vizitatori, dintre care unele în premieră. Existența Festivalului Berii în parcul de lângă muzeu a adus oameni și „pe aici, pe la muzeu”.

Câteva mii de oameni au mers în noaptea de sâmbătă către duminică la muzeul din Arad și la cele din Lipova și Șiria. Cei mai mulţi spun că e bine că muzeul e deschis noaptea, însă până la noaptea petrecută în muzeu au au mai trecut pe aici de câţiva ani.

CLICK PE AUDIO PENTRU A AFLA CE SPUN VIZITATORII DE LA MUZEU

Oamenii au Fost încântaţi de ceea ce au văzut, iar copiii au fost surprinși de cât de greu trăiau oamenii fără tehnologiile din zilele noastre. „Oamenii din fotografiile vechi au avut o viață foarte grea, fără tv, telefon și internet”, a spus o fetiță, în vreme ce 2 băieți se uitau interesați la „telefoanele ciudate” cu disc din secția dedicată Revoluției din 1989.

MAI MULTE DECLARAȚII DESPRE CUM E NOAPTEA LA MUZEU

Intrarea la muzeu, printr-un decor de front

De altfel, încă de la început vizitatorii au fost transportați în timp. Intrarea într-un muzeu s-a făcut printr-un decor și cort de front din primul Război Mondial. Vizitatorii au putut vedea şi o prezentare de uniforme şi echipamente militare din timpul Primului Război Mondial. Vizitatorii de toate vârstele şi-a Făcut FotograFii cu cei militarii care i-au impresionat mai mult, dar s-au FotograFiat şi cu armele.

Răzvan Sorinca, din partea asociaţiei regimentul de inFanterie 33, care Fost cazarmat în Cetatea Aradului până înainte de primul Război Mondial.

În muzeu mai erau vizitatori și la ora 02.00, când era ora închiderii

Pe lângă numeroasele expoziţii din Palatul Cultural, au mai putut fi vizitate şi expoziţiile Muzeului de Artă şi de la Sala Clio, dar şi Muzeul Oraşului Lipova şi din comuna Şiria.

Directorul Complexului Muzeal Arad, Ioan Inel Constantin.

noapteamuzeelor2019 continuă și duminică

La Arad, noaptea muzeelor continuă şi duminică, când pot fi gratuit văzute toate expozițiile deschise noaptea trecută, printre atracții aflându-se și cea dedicată Centenarului intrării Armatei României în Arad și introducerii adminsitrației românești în oraș.