Arad: Mită de 10.000 de lei, la o școală din municipiul Arad. „Contractul să se deruleze în condiţii optime”. Contabila-șefă, sub control judiciar

Contabila-șefă a unei școli generale din municipiul Arad este cercetată sub control judiciar dupăce a cerut mită de la constructorul care executa reparații în unitatea de învățământ.

Conform procurorilor dincadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  în cursul lunii decembrie 2019, inculpata a cerut de la administratorul societăţii comerciale un procent de 10% din valoarea lucrării, respectiv 10.575 lei. Procurorii mai spun că dupăce s-a urmat procedurile legale, inculpata l-a contactat pentru constructor pentru a-l determina să renunţe la atribuirea lucrării, pretextând că ar exista neregularităţi.

Apoi, pe data de 30 decembrie, cei 2 s-au întâlnit în incinta unui local din Arad, ocazie cu care contabila-șefă i-a cerut 10% din valoarea totală a contractului pentru ca lucrările să fie atribuite constructorului, iar contractul să se deruleze în condiţii optime fără ca ea să-i pună vreo piedică pe parcursul executării.

Constructorul i-a dat apoi 3.000 de lei, iar pe data de 18 februarie, femeia a primit diferența de 7.000 de lei chiar în biroul de la școală, când a fost prinsă în flagrant.

Procurorii continuă cercetările în acest caz.