Arad: Presiune tot mai mare pe frontiera de vest: 34 de migranți, cu vârste cuprinse între 10 luni și 48 de ani, descoperiți în doar câteva ore

Migranții pun presiune tot mai mare pe frontiera de vest. 34 de migranți, printre care și copii de 10 luni și 1 an, au fost descoperiți în ultimele ore când încercau să iasă ilegal din România.

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA JOI20FEB

Arad: Presiune tot mai mare pe frontiera de vest: 34 de migranți, cu vârste cuprinse între 10 luni și 48 de ani, descoperiți în doar câteva oreMigranții pun presiune tot mai mare pe frontiera de vest. 34 de migranți, printre care și copii de 10 luni și 1 an, au fost descoperiți în ultimele ore când încercau să iasă ilegal din România.https://realitateadearad.net/index.php/2020/02/20/arad-presiune-tot-mai-mare-pe-frontiera-de-vest-34-de-migranti-cu-varste-cuprinse-intre-10-luni-si-48-de-ani-descoperiti-in-doar-cateva-ore/

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 20 februarie 2020

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, 16cetățenicu vârste cuprinse între 1 și 48 de ani din Siria, Irak, Turcia și Egipt au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, ascunși într-un TIR cu numere de România, condus de un cetățean turc. Conform documentelor, şoferul transporta piese auto, cu destinaţia Franţa.

Câteva ore mai târziu, alți 18 cetățeni din Siria, Iran și Irak cu vârste cuprinse între 10 luni și 43 de ani au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Turnu, în timp ce încercau să treacă frontiera ilegal, pe jos, chiar peste câmp. Au fost reținuți la cca 100 de metri de frontieră. Una dintre persoane, o femeie în vârstă de 29 de ani, a acuzat o stare de rău, fapt pentru care a fost chemat un echipaj medical, nefiind necesară transportarea acesteia la spital.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în aceste cazuri.