Arad: Miting împotriva Guvernului, duminică, la Arad

Un protest față de ordonanța de urgență a Guvernului în domeniul justiției este anunțat pe platoul din fața Primăriei Municipiului Arad duminică seara.

Protestul este anunțat de grupul Aradul Civic, iar motivele sunt explicate printr-o declarație a filozofului Mihai Șora, care le transmite românior că „dacă nici astăzi, după Ordonanța de Urgență, nu vedeți – adică NU VEDEȚI! – spre ce ne îndreptăm, dacă nici astăzi nu înțelegeți – NU ÎNȚELEGEȚI! – ce înseamnă și încotro ne duce subordonarea magistraților de către politicieni, înseamnă că suntem pierduți, ca nație, pentru alte câteva decenii. Noapte bună, România!”

S-a murit pentru democrație. Dacă nu ieșim să o salvăm, toată jertfa a fost în zadar. Justiția e din nou subordonată politicului, se mai arată în mesajul de convocare a protestului.

Într-o altă promovare a protestului se spune că acesta este „împotriva asaltului pe justiție”.

„Noul OUG pune capăt justiției independente. Politicienii corupți vor reintra în posesia butoanelor puterii, care-i va feri de mâna justitiei și prin care se vor putea răzbuna pe adversarii politici. Autoritarismul se așterne încet, în indiferența unei majorități a concetățenilor noștri. Astăzi vor fi săltați cei care ies în stradă, mâine fiecare din voi veți risca lucrul acesta. Veniti alături de noi, să fim altfel decât niște oi!”, se mai arată în cea de-a doua postaree de promovae a mitingului.

Protestul este anunțat să aibă loc cu începere de la ora 18.

Până vineri peste circa 800 de oameni s-au arătat interesați, iar circa 260 au confirmat că vor participa.