O importantă modificare a limitei de viteză de pe o stradă din municipiul Arad intră în vigoare începând de joi, a anunțat, marți, Primăria.

 Imagine
Imagine
Conform municipalității, începând cu data de 14 noiembrie va intra în vigoare ridicarea limitei de viteză pe tronsonul străzii Eugen Popa-Viaduct Micălaca de la 30 la 50 de km/h. Inițiatorul acestei propuneri este Bogdan Boca, membru în cadrul Comisiei de Sistematizare a Traficului din municipiul Arad, care acum câteva săptămâni a organizat pe această temă un sondaj pe grupul de Facebook AradTraffic.
Conform lui Bogdan Boca, „s-au conturat două opțiuni. Una dintre acestea presupunea ridicare limitei de viteză la 50 de km/oră, iar cea de a doua variantă viza ridicarea vitezei la 70 de km/oră și montarea de separatoare de sens pe tronsonul străzii Eugen Popa-Podul Micălaca-Bulevardul Nicolae Titulescu până în dreptul Gemi Center”.
Ambele propuneri au fost înaintate Comisiei de Sistematizare a Traficului din Municipiul Arad, care în urma analizării zonei a considerat oportună varianta propusă de Poliția Rutieră și anume de montare de separatoare de sens și ridicarea limitei de viteză de la 30 de km/h la 50 de km/h.
Primăria Municipiului Arad are în vedere reabilitarea străzii Eugen Popa în prima parte a anului viitor.
Până atunci însă, modificările privind limita de viteză vor intra în vigoare de  joi, iar separatoarele de sens se vor monta în viitorul apropiat.