Arad: Municipiul Arad a câștigat premiul ”Excelenţă în Regenerare Urbană a Spaţiilor Publice” pentru proiectul de 50 de milioane de euro

Municipiul Arad a fost premiat în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) 2018, cu distincția ”Excelenţă în Regenerare Urbană a Spaţiilor Publice”, a anunțat, marți, Primăria Municipiului Arad.

Evenimentul organizat de AMR sub patronajul Preşedintelui României, a avut loc (luni, 12 noiembrie 2018), la Ateneul Român şi a reunit numeroşi reprezentanţi ai administraţiei locale. Municipiul Arad a fost reprezentat de către primarul Gheorghe Falcă, cel căruia i-a fost înmânat trofeul de excelenţă.

În cuvântul de mulțumire, primarul Gheorghe Falcă, a spus că premiul onorează și bucură și a vorbit despre proiectul de regenerare urbană, despre care a spus că „România nu există un proiect de o asemenea amploare şi complexitate”.

„Regerenarea urbană a spaţiilor dintre blocuri, proiect în valoare de 50 de milioane de euro, va aduce beneficii cetăţenilor din punctul de vedere a spaţiului verde, a locurilor de joacă, a parcărilor, a trotuarelor. Este vorba despre kilometri pătraţi întregi de spaţiu verde reabilitat, noi locuri de joacă amenajate, 8 parcări supraterane ce vor genera aproape 8 000 de locuri de parcare între blocuri, a mai declarat edilul, proiectul fiind apreciat chiar de către rectorul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism din Bucureşti, care a subliniat dimensiunea acestui proiect ambiţios.

Declarația completă a primarului Gheorghe Falcă

„Mă onorează şi mă bucură în egală măsură faptul că Municipiul Arad a primit acest premiu. Întotdeauna am spus că în România nu există un proiect de o asemenea amploare şi complexitate. Regerenarea urbană a spaţiilor dintre blocuri, proiect în valoare de 50 de milioane de euro, va aduce beneficii cetăţenilor acestui oraş din punctul de vedere a spaţiului verde, a locurilor de joacă, a parcărilor, a trotuarelor. Vorbim despre kilometri pătraţi întregi de spaţiu verde reabilitat, noi locuri de joacă amenajate, 8 parcări supraterane ce vor genera aproape 8 000 de locuri de parcare între blocuri. Experţii care au analizat proiectele administraţiilor locale au apreciat efortul depus de municipalitatea arădeană şi m-a bucurat în mod special expunerea domnului rector al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism din Bucureşti care la rândul său a subliniat dimensiunea acestui proiect ambiţios. Regret că doar consilierii PNL şi cei UDMR au fost de acord cu regenerarea urbană, în timp ce consilierii PSD şi ALDE s-au opus. Consider că este un premiu meritat, pentru care s-a muncit foarte mult până să se ajungă în acest punct, drept pentru care îl dedic echipei de specialişti din cadrul Primăriei Arad care sunt implicaţi în realizarea lui. Nu în ultimul rând, dedic acest premiu cetăţenilor municipiului care în acest moment simt discomfortul lucrărilor. Îi asigur că finalul va fi unul pozitiv”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.