Arad: Câteva sute de persoane au intrat în unitățile de pompieri. Care a fost cea mai mare atracție a zilei

Câteva sute de persoane, în cea mai mare parte copii, i-au vizitat, marți, pe pompierii salvatori chiar acasă la ei.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa, „astăzi, 13 noiembrie, de Ziua Informării Preventive, ISU Arad a organizat Ziua Porților Deschise la sediile subunitățlor din județ, unde a fost prezentată tehnica, utilajele, materialele și accesoriile folosite decătre pompierii militari la intervenții”.

„Au vizitat sediile subunităților, câteva sute de persoane, majoritatea copii, dar și adulți sau adolescenți, care sunt interesați de o carieră militară sau sunt pasionați de meseria de pompier. Copiii au dat dovadă de un mare un entuziasm. Acestora li s-au prezentat materialele și accesorile. Au avut ocazia să poarte căștile din dotare, să observe modul cum se lucrează cu instalațiile speciale. Și bineînțeles, cea mai mare dorință a lor fiind ceade a petrece câteva momente pe scaunul șoferului din interiorul unei autospeciale de intervenție. La finalul activității, copiii s-au dovedit a fi foarte încântați”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa

Marți, în toate detașamentele și subunitățile de pompieri din județul Arad a avut loc ziua porților deschise pentru a marca Ziua Informării Preventive, care are loc de fiecare dată când data de 13 cade într-o zi de marți.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad