Arad: Noi interdicții pentru camioanele mai mari de 7,5 tone, prin Ungaria 

Circulația camioanelor mai mari de 7,5 tone prin Ungaria este interzisă de sâmbătă de la ora 23 până dumincă la aceeași oră, dar 30 aprilie ora 23 până pe data de 1 mai la aceeași oră. Măsura este luată ca urmare a sărbătorii Paștelui Ortodox și a Zilei Internaționale a Muncii, pe 1 mai. Excepție fac transporturile de animale vii şi de produse perisabile.

Conform purtătoruluo de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „autorităţile de frontieră din Ungaria ne-au adus la cunoştinţă faptul că în perioada 27.04.2019 ora 23.00 (ora României) – 28.04.2019 ora 23.00 (ora României), precum şi în data de 30 aprilie, începând cu ora 23.00 şi până 1Mai ora 23.00, circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile, va fi restricţionată de autoritatile maghiare, ca urmare a sărbătoririi Paștelui Ortodox şi a Zilei Muncii. În perioadele menţionate, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria”

„La ridicarea restricţiilor, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea recomandă şoferilor de automarfare și participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Circulația mașinilor mici și a autocarelor nu este afectată.

Poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate punctele rutiere de trecere a graniţei din vestul țării. Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.